KENAPA ANDA PERLU KURUS?

Manusia dilahirkan dengan saiz, tinggi, dan bentuk badan yang berbeza. Sebab itu, tidak semua orang mempunyai ketinggian, bentuk, dan berat badan yang sama. Berat badan sepatutnya dikategorikan sebagai sederhana, iaitu tidak gemuk dan tidak pula kurus. Jika anda hendakkan berat badan sebegini, anda perlu menjauhi makanan yang mengandungi banyak lemak dan kalori. Tetapi, jangan berlapar … Read more

Bagaimana Cara Buat Bisnes Tudung Jenama Sendiri dan Jana Keuntngan Sehingga 5 Angka Sebulan

bisnes tudung

Ok kali ini saya nak kongsikan pada korang cara bagaimana seorang akak ini buat untung 5 angka sebulan dengan jual tudung jenama sendiri. Korang berminat nak tahu tak? Jom terus baca kat bawah ini. Kalau korang nak tahu bisnes tudung ini sangat menguntungkan lebih-lebih lagi masa musim perayaan seperti hari raya aidilfitri dan aidiladha. Jualan … Read more

9 Tips Berkesan Didik Anak Suka Membaca Tanpa Dipaksa πŸ“šπŸ“š

Tips Berkesan Didik Anak

Ramai ibu bapa mahukan anak-anak yang minat dan pandai membaca. Kebolehan membaca sangat diperlukan oleh anak-anak kerana ia merupakan pintu utama untuk mereka memperoleh maklumat baharu, berkomunikasi dan mengembangkan daya imaginasi mereka. Jadi, bagaimana ingin memikat anak supaya minat membaca? Berikut saya kongsikan sembilan tip mudah yang ibu bapa boleh praktikkan untuk memupuk minat membaca … Read more

3 Tips Mendisplinkan Anak Tanpa ‘Pukul’

tips mendisplinkan anak

Tak dinafikan ada ketika ibu bapa hilang sabar kepada anak sehingga terpaksa memukul mereka. Namun saya percaya selepas melihat anak menangis pastinya hati kita terluka. Menyesal! πŸ˜”πŸ˜”πŸ˜” Pukul bukan cara terbaik untuk mendisplinkan anak-anak. Maka saya suka untuk berkongsi 3 tips yang mungkin akan membantu anda untuk mendisplinkan anak-anak : 1⃣ ELAKKAN PERKATAAN β€˜JANGAN’ Jeritan … Read more

Nak Balik Raya Pun Tak Senang Bila Menjual Di Ebay Ini..

β€œβ€¦Anda usaha, anda yang akan dapat hasilnya…” Ini kisah Tuan Asari Osman.. Bila meniaga Ebay ini, masa kita tak sama dengan masa di US, UK dan lain-lain. Time kita nak raya, time tue lah order masuk berdesup-desup..  1 Sale Dah Sama Gaji Macam Pekerja 7-Eleven Untuk Sebulan..  Seperti kata Asari Osman, salah satu sales yang … Read more